GrindFeast Events

  • Betrokken bij Willemeen sinds:

    2012

  • Genre(s):

    Grindcore, Brutal Death Metal

  • Hoogtepunt:

    Onze allereerste show, in het café met drie bandjes, entree van €3,- en een stijf uitverkocht café. Dit zorgde ervoor dat wij enorm enthousiast werden om dit vaker te doen.

In 2008 kwamen wij, als jonge broekies van net 18 en 19 de Willemeen binnen gelopen. Wij wilden graag de genres die wij heel vet vonden, namelijk; grindcore en brutal death metal, zien spelen in Arnhem. De reactie die wij kregen van de programmeur was voor ons een enorme mogelijkheid. "Schrijf maar een plan, dan kijken we er samen even naar en gaan we ervoor". Dit zorgde voor zo enorm veel motivatie, dat we het nu al weer meer dan 10 jaar volhouden. De eerste show was stijf uitverkocht en de bekende namen uit binnen en buitenland wilden graag eens in de Willemeen spelen, ze hadden zulke goede verhalen gehoord!

Er zijn bands van over de hele wereld gekomen naar Arnhem om hun sets te spelen, Rusland, Verenigde Staten, Canada, Australië, zelfs uit Zuid-Afrika, you name it.

De samenwerking die wij hebben met Willemeen is geweldig, we plannen samen een avond in, werken samen met de vrijwilligers er hard aan om in de aanloop naar het evenement en op de avond zelf om het een succes te worden. En dat is het keer op keer. Omdat het zo laagdrempelig is. We hoeven geen winst te maken, slechts quite te spelen. En daar gaat het om in de grindcore, muziek zonder winstoogmerk, gewoon een toffee avond neerzetten voor zowel bezoekers, vrijwilligers als de andere bands die spelen.