FORMS

  • Betrokken bij Willemeen sinds:

    2008

  • Genre(s):

    Drum & Bass

20 jaar Forms was nooit gelukt zonder Willemeen

History repeating. Willemeen houdt op te bestaan in de huidige vorm vanaf 1 juli, kregen we te horen. Shit, dat kan gewoon niet! Wij werden al een keer eerder in 2007 met een vergelijkbare situatie geconfronteerd. De onnodige sluiting van de Goudvishal, onze toenmalige ‘homebase’ sinds 1998.

Gaat dit nu anno 2019 nog een keer gebeuren? Seriously?!

De organisatie van Willemeen heeft toen na de sluiting van de Goudvishal niet lang geaarzeld en ons een nieuw platform aangeboden voor de voortzetting van het Forms concept. Sinds 2008 voelen we ons thuis in dit geweldige pand.

Forms is Nederlands langstlopende drum & bass evenement en de afgelopen 11 jaar hebben we hier verder ons netwerk uit kunnen breiden, steeds nieuwe bezoekers weten te trekken en hebben wij talloze artiesten van over de hele wereld naar Arnhem gehaald. Van Engeland tot de VS, Canada, Brazilië tot Rusland. Zij waren er allemaal om hun ding te kunnen doen in Willemeen voor een uit het dak gaande publiek. We hebben met de dikste bassen zitten knallen, met waterpistolen op bikini’s en zwembroeken geschoten tijdens onze Summerjam edities, met de meest bizarre Halloween outfits staan draaien en werden na een ‘stagedive’ door de zaal gedragen.

Het ziet er niet gelikt uit en niet alles verliep altijd perfect maar dat is juist de charme van deze locatie. Het rauwe, authentieke en de vrijheid die alleen een subcultureel podium je kan bieden. Het stimuleerde juist om met beperkte middelen alles nog een tikkeltje professioneler en groter aan te pakken dan de jaren daarvoor. Met de hulp van onze eigen crew en het Willemeen team, en dan met name de enthousiaste vrijwilligers, is dat dan wel altijd gelukt. Één grote familie zijn we geworden.

Willemeen gaf ons altijd de mogelijkheid om de zaal telkens weer opnieuw volledig naar onze visie om te toveren met de krankzinnigste decors, visual mappings, etc. We deden cross-over sessies met bands die samen met dj’s gingen jammen. Flink wat vriendschappen en samenwerkingen zijn hier ontstaan met organisaties uit het binnen- en buitenland; we konden upcoming talenten een platform bieden om zich verder te ontwikkelen. Voor ons is Willemeen één groot cultureel laboratorium, en dit is ook voor toekomstige generaties van enorme waarde. Juist in deze tijd en voor een stad als Arnhem!

Bedankt Willemeen! Deze prachtige plek moet blijven!

We zijn nog lang niet klaar met jullie :)

Red Willemeen!

Forms Crew