Fat Like Us

  • Genre(s):

    Psychobilly

Waar anders dan in de Willemeen kunnen vijf relatief onervaren jongeren een voor Nederland uniek, dagvullend festival voor één van de kleinste alternatieve muziek scenes, met 12 bands, 100 bandleden en 350 bezoekers uit binnen- en buitenland, 2 zalen en 2 backstage ruimtes, een terras, een zaal vol merchandise, catering, pendelbussen en hotelkamers op poten zetten?

Wij van Fat Like Us hadden tot dan toe slechts kleine concerten georganiseerd: af en toe een punkavond en een paar zondagmiddagen vol psychobilly. En dan in 2012 ineens een heus festival met alle verantwoordelijkheden van dien.

Zonder de enthousiaste begeleiding van de medewerkers van de Willemeen was er nooit een Psychout Circus geweest. Laat staan een tweede editie, een derde, daarna een vierde en ook nog een vijfde editie. Er werden voorwaarden en eisen gesteld, budget en deadlines bepaald en bovenal kregen wij het vertrouwen en de ruimte om ons plan ten uitvoer te brengen.

En laten we de grote groep vrijwilligers niet vergeten. Tijdens deze festivals werkten er wel 40 Arnhemse jongeren belangeloos mee om samen met ons een ontmoetingsplek voor psychobilly’s uit heel Europa te creëren. Dat ging soms met horten en stoten, maar altijd met een gevoel van saamhorigheid en trots, ook wanneer zij een totaal andere achtergrond hadden dan de bezoekers.

Wij, én onze achterban met ons, maken ons zorgen dat wanneer de plannen van de gemeente Arnhem doorgang vinden deze bijzondere plek wegvalt. Dit zou niet alleen een grote klap zijn voor tal van subculturen in Arnhem en tot ver daarbuiten, maar ook voor de vele jongeren die bij de Willemeen een plek vinden om tot wasdom te komen. Jongeren die anders tussen wal en schip dreigen te raken omdat generieke jeugdzorg niet aansluit op hun noden.

Red Willemeen!

namens Fat Like Us

Daphne, Dennis, Erik, Laurens & Sander