DubNation

  • Betrokken bij Willemeen sinds:

    2016

  • Genre(s):

    Reggae & Dub

  • Hoogtepunt:

    de avond van ons 2-jarig bestaan waarbij we King Shiloh Soundsystem hadden uitgenodigd. Één van de vetste avonden waar we graag naar terug kijken.

Dub Nation is ontstaan in 2014 waarbij een groep vrienden de koppen bij elkaar staken om een reggae/dub avond te organiseren waarbij de soundsystem cultuur en de bijbehorende muziek als subgenre binnen reggae een plek verdiende in het Arnhemse nachtleven.

Na 1,5 jaar maandelijkse feesten te geven waarbij er toen voornamelijk werd gespeeld op PA, besloten we na een goede opkomst door het (dub)publiek in Arnhem over te gaan naar het echte werk met soundsystems binnen en buiten Nederland. Onze huidige locatie werd al snel te klein daarvoor en besloten ons concepten begin 2016 te verhuizen naar Willemeen. Aangezien Willemeen onze enige optie was, waar onze muziek het meest thuis hoorde werden wij als organisatie gelukkig goed ontvangen door de programmeurs en kregen een plek binnen de programmering van Willemeen.

Nu, 3 jaar later, hebben wij enorm veel steun gehad van Willemeen om Dub Nation te laten groeien in vele opzichten. Ook wordt er met ons altijd goed meegedacht over de evenementen die wij organiseren en krijgen wij van de vrijwilligers enorm goede hulp tijdens onze avonden. Dit alles zorgde ervoor dat wij Als Dub Nation 5 jaar later nog steeds dub evenementen kunnen geven voor dub en reggae liefhebbers, niet alleen binnen Arnhem, maar vanuit het hele land en ook soms uit Duitsland.

De samenwerking die wij ook met Reggae Agenda Nederland hebben, zorgde voor goede publicaties en registraties en is een belangrijke factor binnen onze dubavonden, maar zeker ook voor de reggae live concerten die worden neergezet door Willemeen.

Ook hebben wij memorable avonden mogen mee maken binnen ons 5 jarig bestaan.

Denk dat voor Dub Nation de avond van ons 2 jarig bestaan in Willemeen (2016) waarbij we King Shiloh Soundsystem hadden uitgenodigd, één van de vetste avonden was waar we graag naar terug kijken.

Onze 25e jubileumeditie zou voor de deur staan, maar als het aan de gemeente ligt gaat dit waarschijnlijk niet gebeuren en ligt dit exclusieve sub genre als Dub & Roots in Arnhem op de schop. Voor ons houdt het op en zien geen andere locatie in Arnhem waar onze muziek goed aansluit.