Bad Habits

  • Betrokken bij Willemeen sinds:

    2018

Bad Habits is ontstaan in september 2018 met als doel de Arnhemse nacht op een laagdrempelige manier met een verfrissende sound kennis te laten maken en ondertussen een nieuwe manier van uitgaan neer te proberen te zetten.

(Minimal house) in een aantrekkelijk jasje met de nadruk op gezelligheid en low-key chillen. Geen donkere hokken met harde herrie maar een kleine, intieme dansvloer in de backstage en het hele café ter beschikking van de borrelaars onder ons. Buiten is er ruimte voor een rokertje terwijl DJ’s al zittend op een sofa tussen 2 terrasheaters hun favoriete jazz-, hiphop en luisterliedjes spelen.

De eerste editie was een daverend succes: positief ontvangen door iedereen van Arnhemse cultuurmakers tot vrijwilligers tot artiesten.

De tweede editie daarentegen overtrof alle verwachtingen: tweede kerstdag was binnen 2,5 uur uitverkocht, en dat terwijl we al om 21:00 uur begonnen. We hadden gewiekste concurrentie van Overstuur in Luxor die avond, maar uiteindelijk hebben we toch allebei uit weten te verkopen en daarmee bewezen dat diversiteit in Arnhem gewenst en zelfs nodig is en bovendien wérkt.

Zonder Willemeen zou voor mij de lol er al snel af zijn. Met de vrijwilligers, die overigens allemaal echt helden zijn, ben ik de hele dag in de weer om het geluid, de aankleding en de inrichting strak te krijgen. DIY, maar dan done right. Op die manier houden we elke editie verrassend, net iets anders, en zit er een hoop karakter in het concept.