Steunbetuigingen

    Ook cultuurmakers en andere betrokkenen willen Willemeen graag behouden en wij zijn hen erg dankbaar voor alle ontvangen steunbetuigingen!

    Wil je ons ook een hart onder de riem steken? Stuur ons een berichtje via ons contact formulier.

Sandra Holleman

Cultuurmarketeer

Als puber mocht ik van mijn ouders niet naar Willemeen. Willemeen was een plek waar je als kwetsbare jongere niet veilig was. Als je daar eenmaal binnenstapte zou je binnen de kortste keren in de goot belanden. Het tegendeel bleek waar. Willemeen was een van de weinige plekken waar ik en mijn generatiegenoten ons begrepen voelden, waar we onszelf mochten zijn, anders mochten zijn, zelfvertrouwen leerden opbouwen. Willemeen was en is een warme en veilige thuishaven, waar je leert dat het helemaal ok is om jezelf te zijn. Nog steeds draag ik Willemeen een warm hart toe en kom ik af en toe naar concerten of feesten.

Lees meer

FORMS

Cultuurmaker

20 jaar Forms was nooit gelukt zonder Willemeen

History repeating. Willemeen houdt op te bestaan in de huidige vorm vanaf 1 juli, kregen we te horen. Shit, dat kan gewoon niet! Wij werden al een keer eerder in 2007 met een vergelijkbare situatie geconfronteerd. De onnodige sluiting van de Goudvishal, onze toenmalige ‘homebase’ sinds 1998.

Gaat dit nu anno 2019 nog een keer gebeuren? Seriously?!

Lees meer

GrindFeast Events

Cultuurmaker

In 2008 kwamen wij, als jonge broekies van net 18 en 19 de Willemeen binnen gelopen. Wij wilden graag de genres die wij heel vet vonden, namelijk; grindcore en brutal death metal, zien spelen in Arnhem. De reactie die wij kregen van de programmeur was voor ons een enorme mogelijkheid. "Schrijf maar een plan, dan kijken we er samen even naar en gaan we ervoor". Dit zorgde voor zo enorm veel motivatie, dat we het nu al weer meer dan 10 jaar volhouden. De eerste show was stijf uitverkocht en de bekende namen uit binnen en buitenland wilden graag eens in de Willemeen spelen, ze hadden zulke goede verhalen gehoord!

Lees meer

DubNation

Cultuurmaker

Dub Nation is ontstaan in 2014 waarbij een groep vrienden de koppen bij elkaar staken om een reggae/dub avond te organiseren waarbij de soundsystem cultuur en de bijbehorende muziek als subgenre binnen reggae een plek verdiende in het Arnhemse nachtleven.

Lees meer

Bad Habits

Cultuurmaker

Bad Habits is ontstaan in september 2018 met als doel de Arnhemse nacht op een laagdrempelige manier met een verfrissende sound kennis te laten maken en ondertussen een nieuwe manier van uitgaan neer te proberen te zetten.

Lees meer

KBL Systems, KBL Network

Samenwerkingspartner

KBL is sinds 1988 nauw betrokken bij Willemeen als samenwerkingspartner in het organiseren en uitvoeren van live-concerten. De wisselwerking is altijd wel degelijk tweezijdig geweest. Talloze mensen uit ons netwerk zullen met dankbaarheid terugkijken op de bron die Willemeen is geweest (en wellicht nog steeds is) voor hun passie voor live muziek.

Lees meer

Fat Like Us

Cultuurmaker

Waar anders dan in de Willemeen kunnen vijf relatief onervaren jongeren een voor Nederland uniek, dagvullend festival voor één van de kleinste alternatieve muziek scenes, met 12 bands, 100 bandleden en 350 bezoekers uit binnen- en buitenland, 2 zalen en 2 backstage ruimtes, een terras, een zaal vol merchandise, catering, pendelbussen en hotelkamers op poten zetten?

Lees meer

Ook gesteund door

Persoonlijk:

  • Naim Abu (Artist Liaison)
  • Naim Abu, namens 8Bahn
  • Daphne Storms (producent/talentontwikkelaar)
  • Yosser Dekker (creatief strateeg, concept ontwikkelaar en regisseur)
  • Laurens Kling (promoter van Psychout Circus, Sunday Psychout, Foutheidsgehalte, Plug&Play, Fat Like Us)
  • Jelmer Bronsdijk, namens Impresariaat Kunststof

Bands: