Daniël

 • Leeftijd:

  29

 • Functie:

  Sfeerbeheer, DJ, Horeca (bar, entree, garderobe)

 • Vrijwilliger sinds:

  2013

 • Hoe ben je bij Willemeen terecht gekomen?:

  Ik was bij een show in Willemeen, ik werd aangesproken of ik interesse had in vrijwilligerswerk.

 • Favoriete show:

  Grindfeast XL

Willemeen is voor mij...

Zes jaar geleden zag mijn leven er heel anders uit. Voordat ik bij Willemeen terecht was gekomen zag mijn leven er als volgt uit. Ik was bezig met een woning te zoeken en op mezelf te gaan. Daarnaast was ik veel bezig met computerspelletjes spelen en gingen mijn prestaties op school slecht. Op een avondje dat ik naar een concert ging in Arnhem kwam ik in gesprek met iemand die vrijwilliger was bij Willemeen. Zij vroeg mij of ik het leuk zou vinden om bij Willemeen te komen werken als vrijwilliger. Ik had geen idee wat dit zou betekenen. Maar ik heb maar besloten om ja te zeggen. Voordat ik het wist had ik een afspraak staan met een jongerenwerker en was ik vrijwilliger.

Zo ben ik bij Willemeen gekomen en dit is de beste beslissing die ik heb gemaakt. Ik heb als vrijwilliger enorm veel ervaringen opgedaan. Ik heb meegeholpen achter de bar, jassen opgehangen in de garderobe, tickets gescand bij de entree kassa, in de keuken gewerkt, ben ik DJ geweest en sta ik regelmatig bij de deur als portier en zorg ik ervoor dat de avond goed verloopt. Ook heb ik gewerkt als stagemanager, geholpen met een tijdelijke verhuizing toen Willemeen verbouwd werd. Ik liep mee tijdens de Zombiewalk die door de stad heen ging.

Ik heb enorm veel geleerd dankzij Willemeen. Ik heb een BHV gehaald en heb tijdens een zomerfestival in het park geholpen met het eten voor te bereiden voor de vrijwilligers daar. Ik heb nieuwe muziek leren kennen. Mijn grenzen verlegt, vrienden gemaakt, hulp gekregen van de jongerenwerkers toen ik met een depressie liep.

Dankzij al deze ervaringen ben ik zo enorm gegroeid dat ik daardoor weer een opleiding ben gaan volgen. Ik had dit misschien zonder Willemeen ook wel kunnen bereiken. Maar het heeft mijn leven op allerlei aspecten zoveel beter gemaakt. Ik zou niet weten wat mijn leven zou zijn zonder deze prachtige plek in Arnhem.